Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Gratis schilderen op nummer afdrukken

Gratis schilderen op nummer afdrukken

Schilderen op nummer is een methode om een tekening te maken die in verschillende genummerde delen is verdeeld. De kits bevatten een schilderen op nummer canvas en de genummerde kleuren met kwasten.

De nummering is bedoeld als leidraad om een specifieke kleur te kiezen. In het begin lijkt het misschien gewoon op kromme krabbellijnen op een leeg doek.
Maar zodra je de delen hebt ingevuld, kun je de uiteindelijke vorm zien. Deze methode is geschikt voor iedereen die van schilderen houdt.

Schilderen met nummer afdrukken is erg populair, vooral in deze tijden, want in moeilijke situaties heb je eenvoudige oplossingen nodig. De instructies en schildersjablonen voor schilderen op nummer om af te drukken als PDF voor volwassenen en kinderen komen gratis per e-mail naar je toe, zodat je onmiddellijk na het afdrukken kunt beginnen, ongeacht op welk papier en met welke kleurkwaliteit.

Welk papier moet je gebruiken als je met cijfers schildert?

Bij het maken van kunst is het belangrijk welk soort materiaal je gebruikt. Met toewijding en talent kan je de visie die je in jouw hoofd hebt uitvoeren, maar je hebt ook de juiste instrumenten nodig om het te laten gebeuren.

Normaal worden onze sets geleverd met een doek van 40 x 50 cm dat perfect bij de kleuren past. Bij het afdrukken van de sjablonen, die gratis naar jouw emailadres worden gestuurd, kan je kiezen voor normaal dik papier als je begint met kleurpotloden of aquarelverf. Er is ook papier voor acrylverf in A4 of A3 formaat, waarop je het sjabloon voor schilderen op nummer uit de PDF kunt afdrukken om acrylverf te gebruiken voor het inkleuren.

Je kan je inschrijven onderaan deze pagina.

Welk papier is geschikt voor acrylverf?

Hoewel we gewoonlijk denken dat acryl- en olieverf alleen geschikt zijn voor doeken, werken veel kunstenaars graag op papier. Het is betaalbaarder en veelzijdiger dan canvas, en vooral handig als je de paint-by-numbers printbare PDF voor volwassenen wilt gebruiken.

Om met acryl- of olieverf op papier te schilderen, moet je op zoek gaan naar dik papier (vergelijkbaar met aquarelverf). Het soort papier kan variëren. Zolang het papier voldoende gewicht heeft, kunnen zowel gladde als ruwe oppervlakken tegen een stootje.

Zijn de gratis canvassen genummerd?

Natuurlijk zijn ze dat, dat is waar kleuren met nummers over gaat. Je krijgt drie versies van het motief per motief. Eerst zie je het motief in de PDF om te downloaden en af te drukken in het eindformaat. Bovendien krijg je het motief als een genummerd sjabloon en dan hebben de kleurplaten een derde versie, namelijk de gids van nummers en kleuren.

Je kunt dus zelf bepalen met wat voor soort papier en kleur je het gratis sjabloon wilt inkleuren.

Schilderen op nummer gratis sjablonen: Hoe lang duurt het?

Om een schatting te maken van de tijd die nodig zal zijn om het schilderij te voltooien, moet je in gedachten houden dat de schilderen op nummer sjablonen niet bedoeld zijn om snel te worden uitgevoerd. Omdat het leuk moet zijn, moet je zich geen zorgen maken als het schilderij niet snel klaar is. Het zal enige tijd duren.

Vooral voor het schilderen op nummer voor kinderen dat je gratis kunt downloaden, moet een langere tijd worden gerekend, omdat het kind misschien verschillende pogingen nodig heeft om het uiteindelijke schilderij te voltooien.

Er zijn een paar factoren die van invloed zijn op hoe lang het duurt om het te voltooien:

  • De grootte van het schildersjabloon
  • De leeftijd van de persoon
  • Het niveau van de persoon - beginners doen er iets langer over
  • De techniek van het verven

Als we het dekkend willen, hebben we maar één veeg nodig. In ieder geval zullen we in het algemeen minder penseelstreken maken dan iemand die het resultaat vet en dik wil. Hoe minder veegbewegingen, hoe sneller het schilderij klaar zal zijn.

Aangezien de verf voor het inkleuren van tekeningen acrylverf op waterbasis is, droogt het schilderij binnen tien tot vijftien minuten. De dikte van de aangebrachte verf kan dit beïnvloeden.

Welke kleuren zijn geschikt voor kinderen?

Je wilt jouw kinderen enthousiast te maken over schilderen op nummer voor kinderen printbaar en download de gratis PDF van ons. Maar hoe ga je verder?

Welke kleuren geef jij je kinderen? Er is eigenlijk maar één antwoord: verven die geen giftige stoffen bevatten.

Dat kunnen gifvrije kleurpotloden of vezeltipstiften zijn, of onze acrylverf zonder gifstoffen. In ieder geval raden wij aan altijd in de buurt van de kinderen te blijven voor het geval zij hulp of steun nodig hebben en ook om toezicht op hen te houden.

Vooral in het begin hebben sommige kinderen ideeën nodig om hun eigen creativiteit te stimuleren. Je moet ook niet zo precies zijn met de nummers van de kleuren van het sjabloon, want soms willen kinderen gewoon een heel andere kleur gebruiken dan in het motief staat aangegeven.

Aan het eind van de dag maakt het niet uit of de juiste verf is gebruikt, het belangrijkste is dat de kinderen hun tijd besteden aan een creatieve hobby. Het geeft een enorme voldoening om een schilderij te hebben gemaakt en het kan het zelfvertrouwen enorm vergroten. Als ouder moet je er niet op zitten te wachten dat het motief identiek wordt aan het sjabloon. Kunst biedt veel ruimte voor zelfontplooiing en interpretatie, wat vooral kinderen nodig hebben.

Op welke leeftijd kennen kinderen kleuren?

Het vermogen van een kind om kleuren te zien en te onderscheiden ontwikkelt zich tegen de vierde maand. Tegen die tijd heb je waarschijnlijk al gemerkt dat je baby van felle kleuren houdt. De aantrekkingskracht tot deze tinten is normaal voor baby's, en het zien van deze kleuren helpt hen later in hun leven nuances te onderscheiden. De tijd die kinderen nodig hebben om kleuren te leren, varieert zoals elke andere ontwikkelingsfase. Geen een kind is gelijk, maar kinderen herkennen kleurschakeringen rond de leeftijd van 18 maanden. Deze ontwikkeling gaat door tot de leeftijd van twee jaar.

  • Op driejarige leeftijd moeten de meeste kinderen minstens één kleur kennen.
  • Op vierjarige leeftijd moet een kind verschillende kleuren kunnen herkennen.

Sommige kinderen kunnen nog meer kleuren herkennen, maar een aanwijzing of jouw kind al dan niet op de goede weg is in zijn ontwikkeling, is het vermogen om ten minste één kleur te herkennen op de leeftijd van drie jaar. Op hetzelfde ogenblik dat kinderen kleuren beginnen te herkennen, beginnen zij ook het vermogen te ontwikkelen om grootten, zoals groot en klein, en vormen te onderscheiden.

Manieren om kinderen kleuren te leren

Schilderen met jouw kinderen

Je betrekt ze interactief bij het onderwerp. Begin met felle kleuren zoals geel of groen, omdat jonge kinderen van nature van deze pigmenten houden. Je kunt je concentreren op één kleur per week om het makkelijker te maken. Als peuters groter worden, kun je praten over hoe kleuren zich mengen en nieuwe kleuren vormen.

Laat jouw kinderen actief kleuren leren

Vul een emmer met kleurige voorwerpen. Kies losse artikelen in effen kleuren om de kinderen niet in verwarring te brengen. Noem een kleur en laat de kinderen het juiste voorwerp uit de emmer trekken. Beloon ze daarna (met een gezonde traktatie) als ze het goed doen om ze te motiveren.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen