Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

30 Goedkope Hobby's waarmee je vandaag nog kunt beginnen

30 Goedkope Hobby's waarmee je vandaag nog kunt beginnen

Bij Painting Expert geloven we dat hobby's een essentieel onderdeel zijn van een gelukkig, zinvol leven. Hobby's geven ons niet alleen een broodnodige pauze van dagelijkse routines; ze helpen ons ook minder te stressen, zelfvertrouwen op te bouwen, angst en depressie te voorkomen, en brengen ons in contact met mensen met dezelfde interesses.

We begrijpen dat een nieuwe hobby beginnen duur kan zijn, en niet iedereen heeft een eindeloze voorraad besteedbaar geld voor prijzige hobby, dus hebben we een lijst samengesteld van 30 goedkope (en gratis!) hobby's waarmee je vandaag nog kunt beginnen.

Goedkope hobby's waarmee je vandaag kunt beginnen

1. Lezen

Er is geen betere manier om tot rust te komen dan achterover te leunen met een goed boek. Van sci-fi tot non-fictie, je vindt ongetwijfeld een eindeloos aanbod van boeken waar je van houdt. Je kunt "shoppen" in je plaatselijke bibliotheek om deze hobby helemaal gratis te houden. Audioboeken zijn ook geweldig voor drukke mensen die altijd onderweg zijn.

2. Schrijven

Er zijn veel manieren om je aan schrijven te wagen. Of je nu besluit een dagelijks dagboek bij te houden of een blog te beginnen, schrijven is een goedkope hobby die kan leiden tot een gelukkiger, gezonder jij. Het kan je helpen het web van zorgen en herkauwende gedachten te ontwarren die velen van ons dagelijks met zich meedragen. Het beste van alles is dat je voor schrijven niet veel geld nodig hebt. Zoek je contact met collega schrijvers? Probeer lid te worden van een schrijfclub in de buurt of online een virtuele groep te vinden.

3. Schilderen op nummer

Schilderen op nummer is een hobby waarbij je diverse hokjes verft. Het lijkt een beetje op borduren, maar nu gebruik je acrylverf, penselen en een canvasdoek. Het canvasdoek staat vol met nummertjes. Ook de verfpotjes zijn genummerd. Heb je bijvoorbeeld een nummer 20  gevonden op het doek? Zoek dan ook het nummer 20 verfpotje en doop je kwast in het verfpotje. Verf het vakje met alle nummers 20 en schilder een kunstwerk dat zelfs onervaren schilders kunnen schilderen. Het is nog nooit zo eenvoudig om een artistiek kunst te maken zoals Vermeer vroeger deed. Je kunt ook jouw eigen foto op nummer schilderen.

4. Diamond painting

Een canvas is voorzien van een dunne plastic laag op de bovenkant. Onder het plastic zit een kleeflaag. Met het kleefmiddel kun je kleine diamantjes die bij de DMC codes passen op het oppervlak plakken om schitterende canvassen te maken. Als alle diamantjes met de juiste kleuren op het canvas geplaatst zijn, kom er een afbeelding met een glinsterende afwerking tevoorschijn. Je kunt deze afbeeldingen aan je muur hangen in combinatie met de juiste verlichting, zodat ze kunnen glinsteren en schitteren. Ook is het mogelijk om een diamond painting van jouw eigen foto te maken.

5. Kalligrafie

De uitvinding van kalligrafie had een enorme invloed op de wereld van de kunst, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. kalligrafie is een prachtige kunstvormen, en is betrekkelijk gemakkelijk te leren. Je kunt voor minder dan €10,- beginnen met kalligrafie met een paar pennen en een lettergids.

6. Meditatie

Een van de beste manieren om stressoren en zorgen los te laten is door je te verbinden aan een meditatie oefening. Mindfulness is een modewoord geworden, maar meditatie is echt een fantastische manier om te vertragen en de kleine vreugden van het leven te waarderen. Er zijn enkele tamelijk ongelooflijke gratis en goedkope meditatie apps voor je smartphone of tablet verkrijgbaar. Veel van deze apps bieden gratis basismeditaties met optionele in-app aankopen.

7. Yoga

Hoewel lidmaatschappen van yogastudio's prijzig kunnen zijn, zijn er veel manieren om goedkoop yoga te beoefenen. YouTube heeft honderden miljoenen gratis yogavideo's voor van alles, van stressverlichting tot creativiteit. Als je yoga in groepsverband wilt proberen, kijk dan op Groupon voor korting op lessen en studiolidmaatschappen. Veel yogastudio's bieden ook maandelijkse specials aan.

8. Hardlopen

Een van de beste manieren om bij te komen van een stressvolle dag of week is een verkwikkende hardloopsessie. De enige uitrusting die je nodig hebt is een ondersteunend paar gympen. Je kunt een gratis hardloop app downloaden om je vorderingen bij te houden, of gewoon van de ervaring genieten door je los te koppelen van alle digitale dingen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoef je niet in tiptop conditie te zijn om hardloper te worden; het is echter wel een goed idee om bij je arts na te vragen of het veilig voor je is om te gaan hardlopen.

9. Dansen

Als je op zoek bent naar een leuke nieuwe hobby die je in beweging brengt, waarom dan niet beginnen met dansen? De meeste steden hebben dansstudio's die lessen voor beginners aanbieden, en voor vele hoef je geen partner mee te brengen. Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder stijldansen, linedansen, tapdansen, en zelfs buikdansen!

10. Een instrument leren bespelen

Dansen is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wie houdt er niet van muziek? Als je er ooit van gedroomd hebt een muziekinstrument te bespelen, kun je het eigenlijk gratis leren met online lessen. YouTube is een uitstekende plek om getalenteerde instructeurs te vinden.

Je hoeft je niet per se uit te geven aan een fonkelend nieuwe saxofoon of gitaar om te beginnen. Zoek gebruikte instrumenten bij een muziekwinkel in je buurt voor het tweedehands instrument van je dromen.

11. Zwemmen

Er zijn talloze manieren om de aanbevolen 2,5 uur lichaamsbeweging per week op te doen, maar sommige vormen van lichaamsbeweging zijn leuker dan andere. Zwemmen is een training voor het hele lichaam die je energie geeft, stress wegneemt en je in een mum van tijd in vorm brengt. Als je in de buurt van veilig open water woont, kan je nieuw ontdekte hobby helemaal gratis zijn. Als een oceaan, meer of rivier geen haalbare optie is, overweeg dan bij plaatselijke scholen, sportscholen, of zelfs hotels te informeren naar tarieven, en vraag zeker naar beschikbare kortingen.

12. Vissen

Als je een liefhebber bent van het buitenleven, is vissen een geweldige goedkope hobby. Er zijn wat startkosten, waaronder een hengel en kunstaas, die je kunt lenen van een doorgewinterde visser.

13. Geocaching

Geocaching brengt je niet alleen in beweging; het heeft waarschijnlijk ook een positief effect op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Hoewel Geocaching geen dure hobby is, raden we je aan te investeren in een paar ondersteunende gympen, samen met de premium versie van de Geocaching app, die vol zit met gebruiksvriendelijke functies.

14. Kamperen

De wereld verkennen kan duur zijn, maar kamperen is een geweldige manier om de reiskosten drastisch te drukken. Of je nu investeert in een tent of een camper, je bespaart flink door niet afhankelijk te zijn van prijzige hotels. Weet je niet zeker of kamperen iets voor jou is? Leen een tent van een familielid of vriend en ga op proef op een plaatselijke camping. Er gaat niets boven rond een kampvuur zitten en bijpraten met je dierbaren.

15. Verken je stad of dorp

Word een toerist in je eigen stad of dorp door je plaatselijke bezoekersbureau te bezoeken en naar plaatselijke historische plaatsen te reizen. De meeste steden hebben een rijke en interessante geschiedenis waar veel plaatselijke bewoners niet eens weet van hebben. Je kunt deze activiteit extra leuk maken door een speurtocht te maken. Als je je eigen stad verkend hebt, ga je verder naar een nabijgelegen stad.

16. Tuinieren en kamerplanten

Een groente- of bloementuin planten en die zien groeien is ronduit fascinerend! Het is ongelooflijk om een microscopisch klein zaadje te zien opbloeien tot een heerlijke groente of mooie bloem. Als een buitentuin niet haalbaar is, overweeg dan groenten, kruiden, of kamerplanten binnenshuis te kweken. De wereld van het tuinieren kan in het begin enorm lijken, maar er zijn veel gratis bronnen om je op weg te helpen.

17. Koken

Iedereen moet eten, en leren koken van allerlei soorten voedsel kan het tafelen aangenamer maken. Of je nu solo vliegt of een gezin te eten geeft, leren kruiden in de keuken is een hobby die je dagelijks kunt beoefenen en aan volgende generaties kunt doorgeven. Een snelle zoekopdracht op Google brengt je in contact met kookcursussen in je buurt.

18. Couponneren

De wondere wereld van couponneren is een geweldige manier om geld te besparen voor mensen met een budget. Er zijn heel wat goede bronnen voor beginners om je te helpen met het besparen van geld.

19. Fotografie

Het is onmogelijk de wonderlijke momenten van het leven niet te waarderen als je voortdurend op zoek bent naar een fotokansje. Zeker, camera's en fotomateriaal kunnen duur zijn, maar je hoeft je niet uit te geven aan een dure camera om opvallende foto's te maken.

20. Breien

De basis van de vezelkunst leren, opent de deur naar miljoenen mogelijkheden. Verreweg de meeste brei- en haakpatronen maken gebruik van dezelfde paar steken, dus met een beetje kennis kom je al een heel eind! Bel of bezoek je plaatselijke handwerkwinkel om te vragen naar één-op-één en groepslessen. Grote winkels hebben alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, inclusief naalden, haken en garen.

21. Origami

Het is echt verbazingwekkend wat we kunnen maken van een eenvoudig vierkant vel papier. Origami is een bevredigende kunstvorm die leuk, goedkoop, en totaal indrukwekkend is.

Je kunt een origamiboek uit je plaatselijke bibliotheek halen, of een budgetvriendelijk exemplaar kopen Kijk op YouTube voor een heleboel tutorials, en trakteer jezelf op een goedkope origami papierset.

22. DIY

Er zijn letterlijk onbegrensde mogelijkheden als het op doe-het-zelf aankomt. YouTube en Pinterest zijn geweldige bronnen voor inspiratie.

23. Verzamelen

Van munten, postzegels en ruilkaarten tot glaswerk, antiek en zelfs meubels, verzamelen is een leuke hobby die je steeds weer terug laat komen voor meer. De spanning van de jacht wordt alleen geëvenaard door de voldoening van het doorbladeren van je steeds groter wordende verzameling.

Antiek- en verzamelwinkels, kringloopwinkels, rommelmarkten, online veilingsites, rommelmarkten, en doorverkoopwinkels zijn geweldige plaatsen om vrijwel elk verzamelobject te vinden.

24. Vrijwilligerswerk

Je kunt een groot verschil maken in je gemeenschap door je tijd als vrijwilliger op te geven. Je kunt ervoor kiezen om bijles te geven aan plaatselijke studenten, bewoners in een verpleeghuis of bejaardenhuis te bezoeken, honden uit te laten bij een plaatselijk asiel, of maaltijden te bereiden om de daklozen te voeden.

25. Podcasten

De kans is groot dat je ergens gepassioneerd over bent en/of uitgebreide kennis hebt over een bepaald onderwerp. Audio- en videopodcasts zijn een uitstekende manier om je expertise met de wereld te delen en een publiek van gelijkgestemden te bereiken.

26. Een nieuwe taal leren

Als je altijd al een nieuwe taal zoals Spaans hebt willen leren, is er nooit een beter moment geweest! Met gebruiksvriendelijke apps als Duolingo kun je thuis of onderweg vrijwel elke taal leren.

27. Computerprogrammeren

Nu is een prima tijd om je een weg te banen in het konijnenhol van het computer programmeren. Of je nu gewoon de basis wilt leren, of je kennis wilt uitbreiden, er zijn tal van goedkope en gratis bronnen beschikbaar.

28. Aquarel schilderen

Slechts een paar benodigdheden is alles wat je nodig hebt om een waterverf schilder te worden. Creatief bezig zijn kan helpen stress te verlichten en je zelfs optimistischer maken.

29. Een betaalbare bucket list maken

Veel mensen maken een bucket list waarvoor een grenzeloze voorraad geld nodig is. Door een "goedkope" bucket list te maken kun je je dromen verwezenlijken zonder de bank te breken.

Van het voltooien van een enorme legpuzzel tot het opnieuw in contact komen met je jeugd beste vriend, er zijn talloze goedkope avonturen die je gemakkelijk van je lijst kunt afstrepen.

30. Een wereldrecord verslaan

Hoe cool zou het zijn om een wereldrecord te vestigen of te verbreken? Guinnessworldrecords.com maakt het aanvragen vrij gemakkelijk. Bedenk wel dat je gekozen activiteit o.a. meetbaar, verbreekbaar en verifieerbaar moet zijn.

Veelgestelde vragen

Hoe vind ik een goedkope hobby? Hier zijn enkele voorbeelden van goedkope hobby's voor jong en oud:
  1. Schilderen op nummer eigen foto
  2. Diamond painting eigen foto
  3. Borduren
  4. Acrylverven
  5. Zwemmen
  6. Lezen
  7. Schrijven
  8. Tekenen
  9. Verken je eigen stad
  10. Yoga
  11. Mediteren
  12. Een nieuwe taal leren.
Hier zijn enkele voorbeelden van leuke hobby's voor jong en oud:
  1. Schilderen op nummer eigen foto
  2. Diamond painting eigen foto
  3. Borduren
  4. Acrylverven
  5. Zwemmen
  6. Lezen
  7. Schrijven
  8. Tekenen
  9. Verken je eigen stad
  10. Yoga
  11. Mediteren
  12. Een nieuwe taal leren.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen