Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Bloemen schilderen: 5 belangrijke tips voor jouw bloemenschilderijen

Bloemen schilderen
Wil je graag bloemen schilderen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet om het gemakkelijker te maken te beginnen met het schilderen van bloemen. Er is een reden waarom bloemen een van de meest populaire motieven zijn bij het schilderen - ze zijn prachtig en het is zo leuk om ze op papier te zetten!


Vooral in het voorjaar en de zomer fascineren bloemen ons. Zo ontstaat al snel het verlangen om deze betoverende bloemen vast te leggen en ze voor altijd te bewaren op papier of doek. Maar hoe begin je zo'n bloemenfoto? Heb je je ooit afgevraagd hoe je bloemen kunt leren schilderen? Twijfel je nog of je het echt kunt?

Wij willen graag je twijfel wegnemen om te beginnen aan jouw eerste bloemschilderijen. Want schilderen is eigenlijk veel eenvoudiger dan je vaak denkt! Wil je met behulp van nummertjes en bijgeleverde verf gaan schilderen? Bekijk dan eens ons schilderen op nummer assortiment met bloemen, dieren, planten enzovoort.

Bloemen schilderen: tips en tricks

Tip 1 voor het schilderen van bloemen: Wees geduldig

De eerste tip is de belangrijkste die we voor je hebben: Want zoals we allemaal weten, je bent niet direct ergens enorm goed in. Je eerste bloemschilderijen zijn misschien nog niet perfect - maar hé, je hebt er al een paar af! Daar kun je op bouwen! Begin maar. Wees geduldig en liefdevol met jezelf en accepteer dat het een of ander detail nog wat oefening behoeft. Je zult versteld staan hoe snel je bloementekeningen zullen verbeteren en hoe je je zelfverzekerder zult voelen bij elk schilderij dat je maakt!

Het begin is altijd de grootste hindernis. Verwacht geen perfect beeld, maar benader het tekenen van bloemen met plezier, nieuwsgierigheid en een open geest. Belangrijker dan het resultaat is je moed om gewoon te beginnen!

schilderen van bloemen

Tip 2: Begin met eenvoudige bloemen

Hortensia's? Orchideeën? Rozen? Ongetwijfeld zijn er veel bloemen die zo betoverend mooi zijn dat je ze meteen op papier of doek wilt zetten.

Maar vooral de bloemen met de vele details en subtiliteiten maken je begin moeilijker dan het hoeft te zijn. Onze tip: begin met bloemen die eenvoudige vormen hebben!

Tulpen, sneeuwklokjes of zonnebloemen, bijvoorbeeld, zijn gemakkelijk te schilderen.

Tip 3: Realistische bloemen schilderen

Er zijn veel manieren om bloemen te schilderen. Vraag jezelf af of je echt een foto realistische tekening wilt maken. Of als je je niet zeker voelt om je bloemen op een meer abstracte manier op de pagina te zetten.

Bloemen zien er vaak al prachtig uit met eenvoudige streken en kleurvlakken, je kunt ze gewoon schetsen met fineliners of pastels of potloden gebruiken om alleen de belangrijkste gebieden uit te lichten.

Doe wat onderzoek naar bloemenschilderijen van beroemde kunstenaars. Je zult zien dat zelfs Monet of Van Gogh bloemen niet met veel oog voor detail schilderden - en vandaag zijn het kunstwerken die miljoenen waard zijn!

Tip: Ben je benieuwd naar het schilderen op nummer kunst assortiment met Van Gogh en Vermeer? Bekijk dan het gehele assortiment.

Bloemen schilderen

Tip 4: Oefen met tekenen!

Wij raden je nog steeds aan regelmatig te tekenen! Neem elke dag even de tijd om een kleine schets te maken. Tekenen traint je oog - en "zien" is een van de belangrijkste hulpmiddelen om later elk motief te kunnen uitbeelden zoals jij het wilt. Je zult snel vooruitgang merken bij het leren tekenen - en het is erg leuk om het schetsboek te vullen met verschillende indrukken en afbeeldingen!

Tip 5: Teken vanuit het origineel

Als je bloemen wilt schilderen, schilder dan liever zonder foto, maar ga ergens tekenen in een parkje. Hier zie je de details veel beter en kun je de subtiliteiten en vormen veel nauwkeuriger bestuderen dan op een foto.

Je kunt de bloem ook van verschillende kanten en vanuit verschillende perspectieven bekijken.

Het is ook een bijzondere ervaring om direct in de natuur te schilderen - of om mooie bloemen mee naar huis te nemen om te bestuderen 🙂

Tip: Ben je benieuwd naar het schilderen op nummer bloemen assortiment met zonnebloemen en tulpen? Bekijk dan het gehele assortiment.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen