Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

Acryl schilderen voor beginners: aan de slag met acrylverf

Acryl schilderen voor beginners: aan de slag met acrylverf

Acryl schilderen voor beginners: hoe pak je dat aan? Acrylverf is verf op waterbasis, dus dat is een goede manier om voor de eerste keer aan de slag te gaan. Je voorkomt dat je meteen met ingewikkelde samenstellingen en verfsystemen moet werken. In plaats daarvan kun je als beginner met een penseel en wat verf gaan beginnen, op een doek of een canvas. Je kunt de verf eventueel mengen met een beetje water. En als je een foutje maakt kun je dat soms nog een beetje herstellen ook.

Je hebt dankzij het gebruik van acrylverf lekker veel vrijheid, met een product dat je makkelijk kunt verwerken. En kies je voor het schilderen op nummers? Wij zorgen er met nummers op het canvas voor dat meteen duidelijk is welke kleur je waar moet gebruiken. Het voorkomt dat je zelf een totaalbeeld moet maken van bijvoorbeeld de meesterwerken. Of van de dieren die je wilt schilderen, omdat je daarmee allerlei kanten op kunt. Wij zorgen ervoor dat je als hobby kunt werken aan een mooi ontwerp, om trots op te zijn en bij je thuis aan de muur te hangen.

Wat is acrylverf?

Misschien vind je het leuk om meer te weten te komen over acrylverf, en wat het precies is. Het gaat om verf op waterbasis, bijvoorbeeld ten opzichte van de alkydverf op basis van terpentine. Dat onderscheid kom je bijvoorbeeld tegen bij het schilderen van de kozijnen en ander houtwerk, met name voor buiten.

Acrylverf is watergedragen, wat betekent dat er water wordt gebruikt om het product te verdunnen. De verf droogt over het algemeen vrij snel, dus dit maakt het makkelijk om af en toe even te pauzeren en dan weer verder te gaan. Na ongeveer 1 tot 2 uur is de verf meestal droog, al hangt dit een beetje af van de dikte van de verflaag die je aanbrengt.

Tip: je kunt de acrylverf zelfs in meerdere lagen gebruiken en spelen met de dikte. Dit is iets dat je goed kunt toepassen als je wat meer ervaring hebt, bijvoorbeeld dankzij het schilderen op nummer.

Naast de verf heb je genoeg aan een penseel, omdat je geen andere benodigdheden hoeft te gebruiken om aan een mooi schilderij te werken. Dat maakt het makkelijk en toegankelijk om ermee aan de slag te gaan, ook als je nooit eerder hebt geschilderd.

Speciaal voor beginners: op nummer

Het acryl schilderen voor beginners is de beste manier om ermee te beginnen. En gebruik je onze producten voor het schilderen op nummer? Dan voorkom je bovendien dat je zelf een plan moet maken voor het totale ontwerp en de kleuren die je daarvoor specifiek wilt gebruiken. In plaats daarvan hebben wij de belangrijkste voorzet alvast voor je gedaan. Zo weet je zeker dat je er een mooi geheel van kunt maken, ook als je dat nog niet eerder hebt gedaan.

Wij maken je het schilderen met acrylverf voor beginners extra gemakkelijk, dankzij de nummers die aangeven welke kleuren je moet gebruiken. Door de vakjes met de nummers met de juiste kleur in te kleuren werk je aan een mooi schilderij dat je bij je thuis op kunt hangen. Of waaraan je gewoon een leuke hobby hebt, omdat jij bepaalt hoe je ermee aan de slag kunt.

Uitgebreid assortiment

Je hebt online de keuze uit een uitgebreid assortiment, binnen het acryl schilderen voor beginners. Ontdek bijvoorbeeld de:

 • Dieren
  Dieren zijn geweldig om te schilderen. Ontdek bijvoorbeeld de vos, een leeuw of het bijzonder kleurrijke hoofd van een kat. Het zijn geweldige dieren, waar je een mooi schilderij van kunt maken met verf op basis van acryl.
 • Bloemen
  En heb je meer met bloemen? Ontdek ze in combinatie met een stijlvolle fiets, ga voor de zonnebloemen van Van Gogh of voor prachtige bloemen in een vaas.
 • Steden
  Binnen de steden die je met acrylverf kunt schilderen op nummer heb je de keuze uit bijvoorbeeld Amsterdam, Moskou en een geweldig steegje dat in iedere oude stad zou kunnen zijn.
 • Kunst
  Tot de bijzondere kunst binnen het acryl schilderen voor beginners behoren bijvoorbeeld Het Melkmeisje en de Amandeltakken. Ook het Fruit Stilleven is op dat gebied een goede keuze, waardoor jij bepaalt wat je graag wilt schilderen.

Acryl schilderen voor beginners: aan de slag met acrylverf

Wil je met acryl schilderen voor beginners, dus lekker aan de slag met verf? Wij zorgen ervoor dat je kunt schilderen op waterbasis, aan de hand van nummers die je daarvoor aan de hand nemen. Je kunt er stap voor stap mee aan de slag, ook als je nog nooit eerder een schilderij hebt gemaakt.

Ontdek de verschillende producten voor volwassenen en voor kinderen. Ontdek op die manier ons uitgebreide assortiment, waar je op een leuke manier mee aan de slag kunt. Het is de beste manier om te gaan schilderen met acrylverf, ook als je daar voor de eerste keer mee gaat beginnen.

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen