Deze site heeft beperkte ondersteuning voor je browser. We raden aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari, of Firefox.

Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis 🚚
Gratis cadeau van €25 bij minimaal €50. Voeg hier toe 🎁

5 redenen waarom schilderen op nummer goed is voor je gezondheid

5 redenen waarom schilderen op nummer goed is voor je gezondheid

Schilderen op nummer is op dit moment een zeer populaire hobby. En het is geen verrassing waarom. Zeer vergelijkbaar met volwassen kleurboeken en puzzels, heeft schilderen op nummer als hobby veel mentale, emotionele en intellectuele gezondheidsvoordelen. Schilderen op nummer is een stressvrije activiteit die de amygdala - het angstcentrum van de hersenen - ontspant en je geest de rust geeft die het nodig heeft. Maar schilderen op nummer heeft ook andere indirecte voordelen.

 1. Vermindert stress en angst

Het is een drukke wereld... familie, werk (of gebrek aan werk), school, het kan overweldigend zijn, het stelt belachelijke eisen aan ons leven en welzijn. Schilderen op nummer stelt ons in staat om achterover te leunen en gewoon te ademen. We kunnen het alleen of met een kleine groep doen en voelen de stress verdwijnen.

Net als meditatie, schilderen op nummer stelt ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en ons te concentreren op het moment, waardoor we de vrij zwevende angst kunnen verlichten. Het kan vooral effectief zijn voor mensen die zich niet op hun gemak voelen bij creatievere expressieve kunstvormen. Mensen die meer bewaakt worden, vinden veel rust in schilderen op nummer. Het voelt veiliger en het zorgt voor insluiting rond hun proces.

2. Traint je hersens om je te concentreren

Schilderen op nummer helpt om de hersenen te betrekken bij het kunnen ontwikkelen en volgen van patronen, dus er is een logica in het spel. Het is een zelf-veroorzaakte staat van focus. 

De actie van schilderen op nummer impliceert zowel logica als creativiteit. We gebruiken logica bij het lezen van het patroon door het kiezen van een symbool en het vinden van de bijbehorende kleur van de grafiek. Dit activeert het analytische deel van de hersenen. Aan de andere kant, wanneer we de tegels op het doek leggen om het patroon te maken, activeren we de creatieve kant van de hersenen. Dit helpt bij het integreren van beide gebieden van de hersenschors die het zicht regelen en helpen bij de coördinatie en de fijne motoriek.

3. Helpt jouw fijne motorische techniek

Het is aangetoond dat het zich gedurende een lange periode richten op een taak om de concentratie en de coördinatie van hand tot oog te verbeteren. Omdat de vakjes slechts klein zijn, is veel oog-handcoördinatie nodig en ontwikkeld om de tegels op te pakken met het gereedschap om ze op het doek te plaatsen.

4. Verhoogt jouw sociale cirkels

Gemeenschap is iets wat we allemaal nodig hebben en van wat er is verzameld, is het belangrijk voor velen van ons in de wereld van schilderen op nummer. Het internet heeft daar veel aan bijgedragen. Er zijn overal schilderen op nummer groepen: Facebook, Twitter en Flickr om er maar een paar te noemen. Deze online groepen zijn vooral belangrijk voor diegenen die thuis zijn vanwege verschillende problemen. Het is een verbazingwekkend gevoel van eenheid voor iemand om te zeggen: "Hé, ik snap het, ik vind het ook geweldig om dat te doen". Het doet ons beseffen hoe verbonden we werkelijk zijn.

5. Helpt bij het vonken van creativiteit

Schilderen op nummer stimuleert ook de hersenen in de rechter hersenhelft, wat geassocieerd wordt met creativiteit. Iedereen heeft behoefte aan een creatieve uitlaatklep van een of andere vorm, want het is zo'n geweldige vorm van stressverlichting. Met schilderen op nummer kun je prachtige kunstwerken maken, zonder dat je een artistiek bot in je lichaam hebt met de makkelijk te volgen patronen.

Merk jij dat schilderen op nummer jouw gezondheid ook verbetert? Laat het ons weten in de reacties!

g. Met schilderen op nummer kun je prachtige kunstwerken maken, zonder dat je een artistiek bot in je lichaam hebt met de makkelijk te volgen patronen. Merk jij dat schilderen op nummer jouw gezondheid ook verbetert? Laat het ons weten in de reacties!

Gratis en een snelle verzending

Altijd gratis verzending voor onze klanten

Winkelwagen